Front page Pe urmele Dragonului

Category: Cultură & Civilizație

Arta preparării hârtiei în China antică

watercolour paper in Chinese style


„Pășește în lumea măiestriei chinezești antice, în acest articol care vă va descoperi arta complicată a fabricării hârtiei. Explorează procesul meticulos de la materiile prime până la produsul finit, aprofundând tradițiile și tehnicile vechi de secole care au modelat istoria hârtiei.”

Cele patru comori ale înțeleptului în China antică

Brush

Pe tărâmul îmbibat de înțelepciune al Chinei antice, patru comori strălucitoare străjuiau cărările învățaților: pensula, batonul de cerneală, piatra pentru cerneală și hârtia. Nu doar obiecte, ci amulete ale creativității și portaluri către cunoaștere, aceste comori erau sursa și simbolul puterii intelectuale. Pentru căutătorii de înțelepciune și artă din epoca de aur a Chinei, aceste obiecte erau mai mult decât simple instrumente – erau inima și sufletul călătoriei lor. În acest articol captivant, ne aventurăm în culisele acestor comori, explorând nu doar meșteșugul și tradiția, ci și povestea lor profundă și învățăturile pe care le poartă către noi.

Tradiții, obiceiuri și superstiții de Anul Nou Chinezesc

anul nou chinezesc- dragon

🐉Pășește în vâltoarea pregătirilor dinaintea Anului Nou Chinezesc. Fă cunoștință în articolul de față cu o lume plină de tradiții și obiceiuri de Anul Nou chinezesc. De la parade năucitoare la bucate care îți lasă apă în gură, vino alături de noi într-o călătorie prin caleidoscopul obiceiurilor care populează această sărbătoare. Descoperă semnificația ritualurilor și superstițiile din în spatele decorațiunilor festive, precum și întâlnirile înduioșătoare de familie care markează începutul anului nou lunar. Scufundă-te în spiritul veseliei și prosperității care răzbat din spectacolul începutului Anului Nou Chinezesc. Fii pregătit pentru a păși în Anul Dragonului cu un suflu de energie și entuziasm! 🐉

GO, un joc de strategie care te va surprinde

Girl playing GO

Explorează secretele străvechiului joc GO. Lasă-te purat/ă în lumea profundă a GO-ului, unde strategia este singurul element de bază. Descoperă-i fascinanta istorie, subtilitățile, chichițele jocului și semnificația culturală care face acest joc un redutabil mijloc de căutare a perfecțiunii. Descoperă modalitatea în care acest joc transcende timpul și provoacă intelectul. Nu se poate viziona un serial chinezesc istoric sau fantastic fără a vedea la un moment dat un cadru în care personajele sunt antrenate într-un joc de Go. Haideți așadar să-i descoperim secretele.

west lake

Marco Polo și China secolului al XIII-lea

Pornește pe urmele neguțătorului venețian Marco Polo alături de cartea sa Il Milione și descoperă China secolului al XIII-lea. O lume sofisticată, cu obiceiuri deosebite de ale europenilor din acea vreme, plină de bogăție și curiozități. O carte care a inspirat geografi, istorici și cercetători de-a lungul timpului până în zilele noastre.

Dragonul în cultura asiatică

Dragonul in cultura asiatica

În cultura asiatică, dragonii sunt creaturi puternice, supraomenești. Istoria acestor creaturi mitologice se pierde în negura timpului.

Haideți să descoperim semnificația pe care aceștia o poartă!

Xianxia vs. Wuxia – descoperă diferențele

Vom întâlni adeseori în prezentările filmelor, la genul acestora, menţiunea: Xianxia sau Wuxia. Haideţi să vedem îndeaproape la ce se referă cele două noţiuni.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

error: Content is protected !!