Top Chinese Dramas 2023 Douban
The long season

Rating: 9,4 din 910.000 de voturi

Distribuție: Fan Wei, Qin Hao, Chen Minghao, Theresa Li, Shi Pengyuan, Liu Yi Tie

Regie: Bob Xin

Gen: modern, polițist, suspans

De la mecanic de tren marfar la șofer de taxi, viața lui Wang Xiang nu a fost nicoadată simplă. Dar, oricum ar fi, viața trebuie înfruntată cu bune și rele. În prezent, Wang Xiang, ca șofer de taxi, trebuie să îl găsească pe cel pe care dorește să-l întâlnească dar care îi provoacă teamă în același timp. În trecut, când conducea locomotiva nu putuse, totuși, să conducă o mică familie. În plină criză a anilor ’80, viața lucrătorilor unei mici fabrici dintr-un orașel este dată peste cap când un cadavru dezmembrat este aruncat în fabrică. Trecutul, prezentul și viitorul se întrepătrud pentru dezlegarea misterului. Acțiunea se întrepătrunde pe trei planuri: un plan al prezentului și două planuri ale trecutului.

Three Body

Rating: 8,7 din 425.000 de voturi

Distribuție: Edward Zhang, Yu He Wei, Chen Jin, Wang Zi Wen, Lin Yong Jian, Li Xiao Ran

Regie: Yang Lei

Gen: Science-fiction

Un expert în tehnologia nanoparticulelor vede un cronometru pus pe numărătoare inversă și se regăsește sub investigașie militară. Pentru a descifra misterul întră în jocul de realitate virtuală ”Three-Body”, dezvoltat de o organizație secretă și descoperă adevărul din spatele morții a nenumărați oameni de știință precum și o tragedie din vremea Revoluției Culturale.

Meet yourself

Rating: 8,7 din 310.000 de voturi

Distribuție: Liu Yifei, Li Xian

Regie: Ding Zi Guang

Gen: Romantic, Modern, Viața la țară

Xu Hong Dou este o tânără care a lucrat toată viața în industria hotelieră. Când cea mai bună prietenă a sa moare, Hong Dou are un mare șoc și se simte la capătul puterilor. Ea decide să ia o pauză de la stilul de viață haotic din oraș și să se regăsească într-un mic sătuc. Alegerea ei se îndreaptă către satul Yun Miao, lângă Dali în provincia Yunnan, în căutarea păcii și a liniștii.

Dar viața la țară nu e chiar cum și-o imaginase. Navigarea prin câmpurile pline cu excremente de animale și noroi nu era un peisaj obișnuit pentru ea. Acolo găsește, însă, un fel de echilibru interior. Întâlnește alți tineri care, asemenea ei, deciseseră să părăsească viața tumultoasă a orașelor în căutarea unui mod de viață bucolic.

Unul dintre aceștia este Xie Zhi Yao. Yun Miao este orașul său natal. Xu Hong Dou dorește să-l ajute punând în aplicare cunoștințele sale acumulate din experianța sa din industria hotelieră. Cei doi se apropie pe măsură ce încep să lucreze împreună.

Ar putea ei să găsească dragostea în acest mic sat liniștit?

An ancient love song

Rating: 8,6 din 169.000 de voturi

Distribuție: Zhang Ya Qin, Guo Jia Nan, Zhu Lin Yu, Quan Yi Lun

Regie:  Zhi Zhu

Gen: Fantastic, Călătorie în timp

Când profesorul Shen Bu Yan călătorește accidental în era Acacia, devine obsedat să descopere secretul acestei ere. Cu ajutorul tinerei Lu Yuan, va fi, oare, el capabil să găsească secretul?

misterious lotus casebook

Rating: 8,5 din 606.000 de voturi

Distribuție: Cheng Yi, Joseph Zeng, Xiao Shun Yao, Chen Du Ling, Estelle Chen, Rain Wang

Regie: Guo Hu, Ren Hai Tao

Gen: Wuxia, fantezie, istoric

Totul începe cu zece ani în urmă, când Li Xiang Yi, maestrul sectei Sigu domina lumea artelor marțiale. În urma unei lupte pe un vapor în Marea de East, el dispăruse împreună cu oponentul său, Di Fei Sheng, liderul Alianței Jinyuan.

Zece ani de la această întâmplare, Li Lian Hua reapare în persoana unui doctor de țară care calătorește tragând dupa sine un turn în formă de lotus. El devine faimos din întâmplare și este nevoit să se amestece din nou în lumea artelor marțiale de care dorise să se despartă. 

Fang Duo Bing, un tanar care visează să devină erou, își dă seama că doctorul nu este o persoană obișnuită și își jură să găsească dovezi că doctorul este chiar Li Lian Hua. 

Nici Di Feo Sheng nu pierise în bătălia din urmă cu zece ani. Acesta aparuse și el în lumea artelor marțiale și îl recunoaște în obscurul doctor pe însusi vechiul său dușman, Li Xiang Yi. 

După o serie de peripeții, cei trei devin prieteni și pornesc împreună într-o călătorie pentru a descâlci anumite cazuri misterioase și a face dreptate. 

Adaptare după romanul “Auspicious Pattern Lotus House” de Teng Ping.

Ripe Town

Rating: 8,5 din 151.000 de voturi

Distribuție: Bai Yufan, Ning Li, Julia Xiang, Liu Yitong, Xiang Han Zhi

Regie:  Wang Zheng

Gen: Istoric, suspans

În timpul domniei împăratului Wanli (1572-1620) în Dinastia Ming, regiunea Jiangnan este răscolită de o serie de crime groaznice. Tot felul de indicii apar fără aparentă legătură între ele. Qu San Geng împreună cu asociații săi încearcă să dea de capăt misterului.

The Heart

Rating: 8,4 din 70.305 voturi

Distribuție: Mao Xiao Tong, Jin Shi Jia, Mark Chao, Ju Jing Zhan, Mark Ma

Regie: Li Zhi

Gen: modern, medical

Xiao Feng este șeful adjunct al repartamentului de Chirurgie al spitalului Dongli. El are o fire introvertă și strictă. Când pe secția sa este transferat impulsivul doctor Lin Yi, disputele devin la ele acasă, datorită viziunii total diferite a celor doi. Sora mai mică a lui Xiao Feng se angajează la rândul său în cadrul spitalului, la secția de Terapie Intensivă. Ea speră să îmbunătățească relația dintre Xiao Feng și mama lor și de asemenea dorește să își urmeze visul. În procesul de a vindeca boli și a salva vieți, cei trei devin buni prieteni.

Blossoms Shanghai

Rating: 8,2 din 149.000 de voturi

Distribuție: Hu Ge, Ma Yi Li, Tiffany Tang, Xin Zhi Lei, You Ben Chang, Zheng Kai

Regie: Wong Kar Wai

Gen: Istoric, Retro drama

În mijlocul boomului economic al anilor ’90, serialul urmărește viața milionarului A Bao în Shanghai-ul acelor ani. Serialul prezină povestea lui A Bao și transformarea sa dintr-un tânăr oportunist cu trecut dubios într-un milionarul influent. De asemenea, cele patru femei cu care viața sa se intersectează reprezintă cele patru aspirații ale vieții sale: aventură, onoare, dragoste și inocență.

Nothing but you

Rating: 8,2 din 147.000 de voturi

Distribuție: Leo Wu, Zhou Yu Tong

Regie: Chen Chang

Gen: modern, comedie romantică

Liang You An este asistent manager și simte că viața sa profesională nu duce nicăieri. Ea plănuiește să își dea demisia. După ce îl întâlnește pe Song San Chuan, un jucător profesionist de badminton, viața sa se schimbă radical. Song San Chuan trece la rândul său printr-o perioadă plină de îndoială în cariera sa sportivă.

Întâlnirea lor întâmplătoare îi face să devină de la cunoștințe la prieteni și poate chiar mai mult. Cu zece ani mai tânăr decît Liang You An, Song Sang Chuan se îndrăgostește pe loc de ea, în ciuda diferenței mari de vârstă.

13 years of dust

Rating: 8,1 din 131.000 de voturi

Distribuție: Chen Jian Bin, Chen Xiao, Chuai Ni, Lawrence Wang, Niu Piao

Regie: Liu Hai Bo

Gen: modern, polițist, suspans

Povestea unor polițiști care investighează mai multe cazuri petrecute cu treisprezece ani în urmă.

Fake it till you make it

Rating: 8,1 din 128.000 de voturi

Distribuție: Elvira Cai, Elvis Han, Geng Le

Regie: Li Mo

Gen: Modern, comedie romantică

Tang Ying este o tânără avocat junior care lucrează la o firmă de avocatură din Beijing. Aflată într-o călătorie de afaceri, în timpul unui zbor, ea adoarme. Un tânăr investitor bogat pe nume Xu Zi Quan se află și el în avion, unde ea îl aude vorbind despre faptul că nu călătorește niciodată în clasa economică, dar este dispus să facă acest lucru cu această ocazie, deoarece nu are altă opțiune. El roagă o însoțitoare de bord să-i dea lui Tang Ying o pătură și încearcă să vorbească cu ea, dar ea este suspicioasă cu privire la motivele lui, luându-l drept playboy. Căile lor se încrucișează din nou la scurt timp după, iar Xu Zi Quan își dă seama că se îndrăgostește de ea…

When I fly towards you

Rating: 7,9 din 107.000 de voturi

Distribuție: Zhou Yi Ran, Zhang Miao Yi, Bian Tian Yang, Jian Zhi Nan, Guo Zhe, Roy Xie

Regie: Mao De Shu

Gen: modern, comedie romantică, ani de liceu

Când într-o zi ploioasă, tânăra Su Zai Zai se adăpostește într-un mic magazin, un tânăr de liceu pe nume Zhang Lu Rang trece și el pe acolo să cumpere ceva. El stă lângă ea pentru o scurtă clipă și Zai Zai se îndrăgostește de el la prima vedere. A doua zi, drumurile lor se încrucișează din nou. Mergând spre liceul Jiangyi cu bicicleta, ea își scapă portofelul. El îl ridică,și, mai târziu, îl predă școlii. Nu trece mult timp până ce Su Zai Zai descoperă că el este noul ei coleg de clasă.

Personalitățile lor sunt, însă, foarte diferite. În timp ce ea este mereu veselă și nu se descurajează niciodată, Zhang Lu Rang pare distant și chiar arogant. Dar în ciuda aparenței sale dure, el e foarte nesigur pe el. Asta se datorează faptului că mama lui îl compară în permanență pe Zhang Lu Rang cu fratele său genial, Zhang Lu Li.

Toată viața sa Zhang Lu Rang i-a ținut pe ceilalți la distanță. Viața sa se schimbă definitiv când o întâlnește pe Su Zai Zai și pe prietenii ei Gu Ran, Guan Fang și Jiang Jia. Ei îl ajută pe Zhang Lu Rang să se redescopere ca persoană și să își dea seama care este drumul său în viață. Ei se susțin unul pe celălalt în timp ce încearcă să-și îndeplinească visele și chiar și dragostea înflorește în micul lor grup.

Lost you forever (S1)

Rating: 7,8 din 379.000 de voturi

Distribuție: Yang Zi, Wan Yi, Deng Wei, Tan Jian Ci, Dai Lu Wa 

Regie: Zhen Qin

Gen: Xianxia, fantastic

Tărâmul Dahuang era odinioară format din trei regate, Sheng Nong, Xuan Yuan și Gao Xing, Xiao Yao a crescut la curtea imperială, ca o prințesă care avea tot ce își dorea. Vărul ei, prințul Xuan Yuan Qiang Xuan era și cel mai bun prieten al ei în copilărie. La acea vreme, cei doi visau să se căsătorească unul cu celălalt și să-și petreacă întreaga viață împreună. Dar soarta avea alte planuri pentru Xiao Yao.

Când Xiao Yao este trimisă în Muntele de Jad, cei doi trebuie să se despartă. Trei sute de ani mai târziu, după ce a întâmpinat muliple neajunsuri ea își schimbă înfățișarea și se deghizează în bărbat, pe nume Wen Xiao Liu. În orașul Qingshiui încearcă să își câștige existența, înființând o clinică și vânzând remedii dubioase. Dar Qiang Xuan nu a renunțat la visele sale din copilărie de a se căsători cu Xiao Yao și încearcă să o găsească.
Lucrurile se complică pentru Xiao Yao când întâlnește mai mulți tineri printre care un producător de vin și un demon cu formă umană. Aceste întâlniri vor schimba soarta tuturor din Dahuang.

Under the microscope

Rating: 7,8 din 133.000 de voturi

Distribuție: Zhang Ruo Yun, Wang Yang, Qi Wei, Wu Gang, Gao Ya Lin, Fei Qi Ming

Regie: Pan An Zi

Gen: Istoric, Dinastia Ming, Thriller

Shuai Jia Mo este obsedat de matematică. Atunci când întâlnește nereguli în cartea funciară din satul său el îmcearcă să le îndrepte. Dar asta declanșează amintiri din trecut. În plus, persoane sus-puse au interes ca respectivele ”greșeli” să nu fie corectate vreodată.

Producția de bazează pe documente din vremea dinastiei Ming și se oprește cu o privire de miscroscop asupra vieții oamenilor simpli.

Where dreams begin

Rating: 7,5 din 306.000 de voturi

Distribuție: Xiao Zhan, Wayne Liu, Cui Hang, Li Qin, Liu Rui Lin, Cao Fei Ran, Zhao Xin

Regie: Fu Ning

Gen: retro drama

În Beijing-ul anilor 1970 Xiao Chun Shen și cei doi prieteni ai săi Ye Guo Hua și Chen Hong Jun cresc în mijlocul schimbărilor. Pe măsură ce se maturizează ei întâlnesc tot felul de obstacole și împreună găsesc puterea de a trece peste toate.

Născuți în familii provenind din rândul armatei, Chung Sheng și prietenii săi trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor puse pe umerii lor. Dar, pe măsură ce se străduiesc să devină fiii ideali ai familiilor lor, ei încearcă să se incurajeze unul pe celălalt. De la universiate la stagiul militar, la călătoria în străinătate, la a pune bazele unei afaceri, Chun Sheng și prietenii săi sunt mereu acolo unul pentru celălalt.

Dar nu oricine se bucură de același noroc. Năzuind să devină doctor, Tong Xiao Mei trebuie să depășească numeroase obstacole pentru a-și vedea visul cu ochii. Asta înainde de a-l întâlni pe Chun Sheng.

Cu noi prieteni alături, Xiao Mei găsește puterea de a merge mai departe și Chun Sheng o găsește pe Xiao Mei inspirațională. Într-o lume în care orice este posibil, vor găsi, oare, acești prieteni o modalitate de a-și realiza visele?Wallpaper Mockup
Distribuie: