Top 15 most popular costume dramas from 2023

15. Romance of a twin flower

Romance of a twin flower

Data apariției: Martie 2023

Distribuție: Ding Yu Xi, Peng Xiao Ran, He Chang Xi, Ma Ke, Yi Da Qian

Regie: Xia Ze

Rating personal: 9/10

Ji Man, o tânără din Haifang, este implicată într-un accident în urma căruia se trezește în rezidența lui Ning Yuxuan. Neputând să își aducă aminte nimic din trecutul său, mare îi este mirarea când descoperă că toată lumea în reședință o tratează ca fiind prima nevastă a lui Ning Yuxuan, Nie Sangyu. Mai mult, Ji Man descoperă că personalitatea lui Nie Sangyu era cu totul diferită de a sa. Toată lumea din reședință, de la Ning Yuxuan până la ultimul servitor se tem de ea și o consideră o persoană manipulatoare și rea. Ji Man însă este departe de aceste etichete. O fire plăcută și veselă, încearcă să-și aducă aminte trecutul și să-și câștige independența financiară încercând să pornească o afacere cu produse cosmetice. Dar libertatea financiară nu este ușor de dobândit, principalul ei opozant este chiar ”soțul” ei, Ning YuXuan. În peisaj apar și conspirații și atentate la viața lui Ning YuXuan cât și secrete din trecut. Ce se va întâmpla când fiecare își va descoperi propria identitate?

14. Royal Rumors

Royal Rumors - Poster

Data apariției: Martie 2023

Distribuție: Jeremy Tsui, Meng Zi Yi, Zhang Xin Yi, Su Meng Yun, Ryan Zhu, Yi Yun He

Regie: Nelson Chau

Rating personal: 9,3/10

Royal Rumors începe în momentul în care Hua Liu Li, fiica cea mare a familiei de generali Hua este trimisă în capitală. Pentru a păstra echilibrul de putere la curtea imperială și înspăimântat de ideea unei eventuale revolte din partea generalului Hua, împăratul poruncește ca Liu Li să fie trimisă în capitală. Aflată sub strictă observație și fără nici un fel de ajutor, Liu Li face orice îi stă în putință pentru a demonstra bunele intenții ale familiei sale. Pentru a adormi vigilența tuturor, ea se preface fragilă și bolnăvicioasă. Prințul moștenitor, însă, Yuan Su nu se lasă înșelat de aparenta docilitate a lui Liu Li. El face orice pentru a o demasca.

13. The Trust

The Trust

Data apariției: Aprilie 2023

Distribuție: Song Yan Fei, Zhang Hao Wei, Ma Li, Cao Jun Xiang, Yvone Yung

Regie: He Zhen Hua

Rating personal: 9/10

Fată de general, Xu Yu a crescut cu arma în mână. Ea depășește în îndemânare mulți dintre soldații tatălui ei, fie cu arcul sau cu sabia. Pentru a-și ajuta familia, Xu Yu acceptă să se căsătorească la curtea regală cu Împăratul Xiao Jin Yun. Diferiți ca noaptea de zi, Jun Yun preferă cărțile luptelor sângeroase. Hotărâți să nu se intersecteze datorită părerilor diferite asupra vieții, cei doi preferă să se țină la distanță unul de celălalt. Deși întâlnirile lor sunt sporadice, ele sunt memorabile. Atunci când nimeresc din greseală împreună în lac, cei doi realizează că au făcut cumva schimb de suflete. Prinși în corpul celuilalt, cei doi își dau seama că nici unul nu trăise în puf. Asta îi face să se apropie unul de celălalt, să se maturizeze și să-și vindece de rănile din trecut.

12. The Ingenious one

The ingenious one-poster

Data apariției: Mai 2023

Distribuție: Chen Xiao, Mao Xiao Tong, Tang Xiao Tian, Xu Ling Yue, Liu Guan Lin

Regie: Patrick Yau

Rating personal: 9,5/10

Familia lui Yun Xiang fusese măcelărită într-un masacru misterios care decimase întreg satul. După ce se ascunsese de restul lumii, el își face curaj și decide să se întoarcă și să caute răspunsuri și să se răzbune.
El nu nu știe să se lupte dar are o minte ascuțită. Realizând că nu poate spera să completeze această misiune de unul singur, el își dorește să-și facă aliați. Printre ei se numără și frumoasa dar secretoasa Shu Ya Nan, o orfană. Ea este o luptătoare abilă. Li se alătură Jin Biao,expert cu sabia și Su Ming Yu expert in arte marțiale.
Yun Xiang and Shu Ya Nan se pornesc să descopere adevărul. Dar câtă încredere poate avea Yun Xiang în aliații săi? Cu cât se apropie mai mult de adevăr, cu atât secrete mortale din trecut ies la iveală și grupul pare a a înfrunta obstacole insurmontabile. Va putea găsi, oare, Yun Xiang adevărul pe care îl caută? Și oare  Shu Ya Nan și ceilalți aliați se vor dovedi până în final prieteni sau dușmani?

11. Destined

Destined - poster

Data apariției: Iunie 2023

Distribuție: Bai Jing Ting, Song Yi, Liu Xue Yi, Zhang Hao Wei, Zhao Zi Qi

Regie: Yin Tao

Rating personal: 9,4/10

Liu Yu Ru este fiica unui negustor minor din orașul Yangzhou. În ciuda statutului său de prima fiică, tatăl său favorizează concubina sa și copiii acesteia în detrimentul nevestei sale principale și a lui Yu Ru. Deșteaptă și descurcăreață Yu Ru își plănuiește cu grijă căsătoria, dorind să scape de situația precară în care se află în cadrul familiei sale. Lucrurile nu merg, însă, după dorința sa, întrucât o potrivire nefavorabilă de evenimente o determină să se căsătorească cu Gu Jiu Si, un pierde-vară notoriu. Gu Giu Si este fiul celui mai bogat negustor din Yangzhou și are motivele sale să se căsătorească cu Yu Ru. Yu Ru învață d ela soacra ei să se descurce în afaceri și se dovedește a avea talent. Războiul însă, îi ia pe toți prin surprindere și familia Gu ia calea pribegiei. Trecând prin diferite greutăți Yu Ru și Gu Jiu Si se apropie unul de celălalt, realizând împreună lucruri mărețe.

10. Legend of Anle

Legend of Anle - poster

Data apariției: Iulie 2023

Distribuție: Dilraba Dilmurat, Gong Jun, Liu Yu Ning, Xia Nan, Tim Pei

Regie: Gary Sing, Jones Ma, Jason So

Rating personal: 9,3/10

Marele Regat Jing fusese fondat de familiile Han și Di. Dar, în urma unei acuzații de trădare, familia Di fusese executată. Singura supraviețuitoare din familia Di rămăsese Di Zi Yuan. Ea fusese exilată departe de palatul imperial și familia Di era considerată extinctă. 

Zece ani mai târziu, Han Ye, prințul moștenitor al regatului, se hotărăște să o salveze pe Zi Yuan. În călătoria sa el întâlnește pe tânăra căpitan a unei flote de nave pirat, Ren Anle. Ren Anle declara sus și tare că, în schimbul celor 30.000 de luptători ai săi, este hotărâtă să se căsătorească cu prințul Han Ye. Dar, unii încep să suspecteze că Ren Anle nu este alta decât Di Zi Yuan. Cu timpul, între Ren Anle și Han Ye se formează o legătură de prietenie. Ei Încearcă să salveze regatul din mâna membrilor corupți și complotatori ai familiei Han. Dar lucrurile se complică pentru Han Ye atunci când în capitală își face apariția o altă tânără care pretinde a fi Di Zi Yuan. Va putea oare reala Di Zi Yuan să-și facă dreptate și să spele renumele familiei sale? Și va putea, oare, legatura dintre Ren Anle și Han Ye să se transforme într-o dragoste pentru totdeauna?

9. Misterious Lotus Casebook

misterious lotus casebook

Data apariției: Iulie 2023

Distribuție: Cheng Yi, Joseph Zeng, Xiao Shun Yao, Chen Du Ling, Estelle Chen, Rain Wang

Regie: Guo Hu, Ren Hai Tao

Rating personal: 9,5/10

Totul începe cu zece ani în urmă, când Li Xiang Yi, maestrul sectei Sigu domina lumea artelor marțiale. În urma unei lupte pe un vapor în Marea de East, el dispăruse împreună cu oponentul său, Di Fei Sheng, liderul Alianței Jinyuan,

Zece ani de la această întâmplare, Li Lian Hua reapare în persoana unui doctor de țară care calătorește tragând dupa sine un turn în formă de lotus. El devine faimos din întâmplare și este nevoit să se amestece din nou în lumea artelor marțiale de care dorise să se despartă. 

Fang Duo Bing, un tanar care visează să devină erou, își dă seama că doctorul nu este o persoană obișnuită și își jură să găsească dovezi că doctorul este chiar Li Lian Hua. 

Nici Di Feo Sheng nu pierise în bătălia din urmă cu zece ani. Acesta aparuse și el în lumea artelor marțiale și îl recunoaște în obscurul doctor pe însusi vechiul său dușman, Li Xiang Yi. 

După o serie de peripeții, cei trei devin prieteni și pornesc împreună într-o călătorie pentru a descâlci anumite cazuri misterioase și a face dreptate. 

Adaptare după romanul “Auspicious Pattern Lotus House” de Teng Ping.

8. Wrong carriage, right groom

Wrong carriage right groom - poster

Data apariției: August 2023

Distribuție: Bai Bing Ke; Ao Rui Peng, Tian Xi Wei, Zhao Shun Ran

Regie: Cheng Feng

Rating personal: 8,9/10

Drama este o adaptare dupa romanul cu acelasi nume de Xi Juan si de asemenea in remake dupa un serial cu acelasi nume din 2001.

În timpul Dinastiei Tang, în bogatul oraș Yangzhou, din provincia Jiangsu, puternicele familii Du si Li plănuiesc mariajul fiicelor lor pentru exact aceeași zi și oră. Alaiurile de nuntă ale celor două tinere pornesc în același timp și se intersectează la ieșirea din oraș.

Viitorul soț a lui Du Bing Yan era bolnăviciosul Qi Tian Lei, cel de-al treilea fiu al familiei Qi. Familia Qi spera ca, prin căsătoria lui Tian Lei cu o frumoasă și cultivată tânără, să îndepărteze blestemul care credeau că se abătuse asupra familiei.

Circula zvonul că Tian Lei nu era doar bolnăvicios ci de-a dreptul în pragul morții. Frumoasa și deșteapta Du Bing Yan, nu se împacă cu gândul la această căsătorie dar nu are încotro și se supune dorinței părinților ei. În familia Li în schimb, Li Yu Hu era destinată căsătoriei cu un general de armată, Yuan Bu Qu, un bărbat cu o reputație de bătăuș agresiv. Li Yu Hu este de asemenea supărată pe alegerea familiei sale dar neavând încotro se supune dorintei acesteia.

Cele doua alaiuri de nuntă se adăpostesc de ploaie într-un templu. La un moment dat, în templu izbucnește un incendiu și, în învălmășeala creată, cele doua mirese ajung una în sedan-ul celeilalte. Astfel, fiecare își schimbă destinația, ajungând să se căsătorească una în locul celeilalte. Va reuși, oare, Cupidon să descâlcească ițele acestei încurcături? 

Drama este o adaptare după romanul cu omonim de Xi Juan și de asemenea un remake după un serial cu același nume din 2001.

7. The legend of Zhuohua

Legend of Zhouhua - Poster

Data apariției: August 2023

Distribuție: Feng Shao Feng, Jing Tian, Wang Li Kun, Zhou Yi Ran, Xu Hai Qiao, Ye Sheng Jia

Regie: Wen De Guang

Rating personal: 9,3/10

Mu Zhuo Hua este cea de-a șaptea fiică a celui mai bogat om din Jiangnan. Dar, întrucât sa era doar o concubină, Zhou Hua era considerată ca “ilegitimă”. Familia deja îi planificase destinul și dorea să o căsătorească cu cineva. Dar ea nu avea nici o intenție să dea curs dorinței familiei sale ci era decisă să-și croiască singură drumul în viață.

Profitând de o lege nouă care permitea femeilor să dea examenul pentru o funcție oficială, Zhoua Hua să își ia destinul în propriile mâini și, împreună cu servitoarea ei, pornește spre capitală. Ea considera că o căsătorie i-ar distruge viața pe când succesul academic încheiat cu o carieră într-o poziție guvernamentală i-ar asigura un trai confortabil. Așa că se hotărăște să dea examenul pentru admiterea în cadrul serviciului civil.

Soarta face ca în capitală să-l întâlnească pe generalul Liu Yan, al carui reputatie era binecunoscută. În urma unei înfrângeri dezastruase generalul Liu Yan se întorsese la rândul său în capitală decis să găsească dovezi despre complotul care culminase cu înfrangerea și chiar otrăvirea sa.  

Liu Yan și Zhou Hua formează o alianță neobișnuită, fiecare încercând să se folosească de celălalt pentru a-și atinge propriile scopuri. Dar, cu cât petrec mai mult timp împreună cu atat cei doi dezvoltă sentimente unul pentru celălalt. Dar va putea oare dragostea lor să îi facă să treacă peste respectivele lor prejudecăți ?

6. My journey to you

My journey to you

Data apariției: Septembrie 2023

Distribuție: Yu Shu Xin, Zhang Ling He, Ryan Cheng, Lu Yu Xiao, Jolin Jin

Regie: Luo Luo

Rating personal: 9,3/10

Când Yun Wei Shan, o tânără spion, se infiltrează în reședința familiei Gong, viața i se schimbă pentru totdeauna. Yn Wei Shan își dorește să fie liberă și se infiltrează în reședința Familei Gong pentru a duce la îndeplinire o misiune. În acea reședință plină de mistere și de trădare, ea își face prieteni și se îndrăgostește, găsind determinarea de a merge mai departe. Împreună cu nobilul rebel Gong Zi Yu ei se maturizează și se descoperă prin experiențele prin care trec.

5. Romance on the Farm

romance on the farm

Data apariției: Octombrie 2023

Distribuție: Joseph Zeng, Tian Xi Wei, Li Mo Zhi, Katherine Yang, Wang Jian Guo

Regie: Hong Ling

Rating personal: 9/10

O tînără din zilele noastre, Lian Maner, nimerește accidental într-un joc pe calculator care se desfîșoară într-un sătuc. Acolo întâlnește familia excentrică Lian, care îi sunt rude îndepărtate. De asemenea îl întâlnește pe enigmaticul Shen Nuo. Împreună înfruntă rudele invazive, se apucă de agricultură și încearcă să câștige un ban cinstit din munca lor la fermă. Trecînd prin tot felul de situații haoiase și hilare relația lor se adâncește și promit să își fie alături pentru toată viața. Printre cocoși zburători și câini care sar, cu rudele care ajută la recoltarea orezului, fiecare este invitat la viața de la fermă.

4. The inextricable destiny

Inextricable destiny

Data apariției: Octombrie 2023

Distribuție: Song Yi Ren, Wang You Shuo, Gao Xu Yang, Liu Jian Yu, Zhang Hao Lun

Regie: Li Xiao Jiang

Rating personal: 8,9/10

Plină de idei năstrușnice, He Jiu Ling este fiica de optsprezece ani a unui general faimos. Ea și-a dedicat toată viața practicării artelor marțiale, punând preț pe onoare și putere. Viața îi este, însă, dată peste cap când familia îi aranjează căsătoria cu Rong Yu, moștenitorul Centrului Național de Astrologie Jianlin.
Rong Yu are o fire diametral opusă de Jiu Ling. Este blând, plin de compasiune, educat și mai degrabă înclinat spre studiu decât spre lupta fizică. He Jiu Ling este total debusolată la ideea de a se căsători cu un barbat așa de moale. Hotărâtă să facă totul pentru a opri căsătoria, pune la ale un plan pentru a sabota nunta.

Dar, lucrurile iau o întorsătură neașteptată când substanța pe care o pregătise pentru Ron Yu are cu totul alt efect. He Jiu Ling este pusă în fața unei dileme. Oare va putea această pereche neobișnuită să își înfrunte prejudecățile și să se lase în voia dragostei?

3. A Journey to Love

A Journey to love

Data apariției: Noiembrie 2023

Distribuție: Liu Shi Shi, Liu Yu Ning, Alen Fang, He Lan Dou, Chen You Wei, Wang Yi Zhe

Regie: Zhou Yuan Zhou, Zou Xi

Rating personal: 9,5/10

Ren Ru Yi este o tânâră asasin, fostă ambasadoare a Scarlet Guards. Ea devine parte a delegației cre trebuia să îl salveze pe Regele Wu care fusese luat ostatic de Statul An. Împreună cu Ning Yuan Zhou, liderul Six Realms Hall di Statul Wu, tânărul Yu Shi San, Prințesa Yang Ying, inteligentul Yuan Lu și garda imperială Qian Zhao experimentează dragostea, moartea, prietenia și se maturizează împreună.

2. Wonderland of love

Wonderland of love - poster

Data apariției: Noiembrie 2023

Distribuție: Xu Kai, Jing Tian, Zhang He Hui Zi, Gao Han, Zhao Jia Min

Regie: Steve Cheng

Rating personal: 9,5/10

Li Ni este nepotul împăratului și un luptător desăvârșit. În ciuda originii sale ilustre, el nu este interesat de putere. Singura sa dorință este de a-și petrece viața în armată. El își ascunde originea nobilă în timp ce înnaintează în rang în cadrul armatei, până la gradul de general. El patrulează o regiune periculoasă de graniță, în care violența e la ea acasă. Li Ni este multimit cu misunea sa de luptator la frontieră și nu are nici o intenție de a revendica tronul. 

La graniță o întâlnește pe Cui Lin, unica fiică a unui cunoscut lider militar. Și ea, asemenea lui Li Ni, este o luptătoare cu o identitate secretă. Îmbracată în haine bărbătești, luptă și ea pentru glorie la frontieră. Cei doi se intersectează pe câmpul de luptă și între ei se naște o rivalitate. Va putea, oare, timpul schimba ura în dragoste?

1. Story of Kunning Palace

Story of Kunning Palace

Data apariției: Noiembrie 2023

Distribuție: Bai Lu, Zhang Ling He, Wang Xing Yue, Zhou Jun Wei, Liu Xie Ning, Elisa Ye

Regie: Chu Yui Bun, Francis Nam, Gu Zhi Wei

Rating personal: 9,3/10

Jiang Xue Ning trăise numai pentru interesele sale egoiste, călcând efectiv pe oricine și orice pentru a deveni împărăteasă. După o viață ajunsă prea repede la final, ea este dispusă să se schimbe și să facă orice îi stă în putință pentru a îndrepta răul făcut.

Astfel, se re-întoarce în timp, pe vremea când avea 18 ani. Ea este prinsă, ca și în viața sa precedentă, în comploturile de la palat. Soarta o aruncă iar și iar în fața acelorași opțiuni ca și în trecut. Având însă, experiența precedentă, ea face totul pentru a evita tragicul final cunoscut.

Soarta o așează din nou în anturajul prințesei Le Yang, ca și parteneră de studiu. De asemenea îi scoate în cale pe toți cei trei bărbați care avuseseră influență în viața sa anterioară: pe imberbul Yan Lin, pe profesorul sever Xie Wei și pe oficialul Zhang Zhe. Va repeta oare, Xue Ning greșelile trecutului sau va reuși să îi salveze pe cei dragi?


RECOMANDĂRI


Wallpaper Mockup
Distribuie: