cover

🎬 Lasă-te captivat/ă de universul fascinant al serialelor asiatice. Ești în căutarea celor mai populare platforme de streaming pe care să urmărești serialele tale asiatice preferate? Nu căuta mai mult! Am compilat pentru tine un top al platformelor de streaming care îți aduc aproape acest univers plin de culoare și mister. Preferi subtitrările în Engleză sau în Română? Parcurge acest articol pentru a afla ce platformă ți s-ar potrivi. De la dragoste la fantezie, la drame contemporane, sigur vei găsi cu ajutorul top-ului nostru platforma de streaming potrivită pentru tine.

1. Rakuten Viki

Rakuten Viki

Când vorbim despre seriale asiatice, prima opțiune care vine în minte este Rakuten Viki. Viki are o paletă largă de seriale populare chinezești, coreene, japoneze sau taiwaneze. Serialele care se regăsesc pe Viki acoperă toate genurile de la dramă la comedie, de la seriale istorice la cele moderne, fiecare poate găsi pe Viki ceva pe gustul său. Pe Viki se regăsesc atât seriale fără plată cât și posibilitatea unui abonament tip ”Vip” cu care aveți acces la toate serialele de pe platformă.

Rakuten Viki este pe locul întâi în topul nostru datorită paletei foarte variate de seriale asiatice și pentru faptul că majoritatea sunt subtitrate în Limba Română de către voluntari. Nu în ultimul rând, calitatea imaginii este excepțională, nu ai impresia că vizionezi un serial filmat cu telefonul la Mall…:). În plus, stream-ul este absolut legal și te poți uita la serialele tale preferate fără să îți umpli calculatorul cu programe nedorite.

2. Youtube

Youtube nu mai are nevoie de introducere. Vom menționa, însă cîteva canale care sunt oarecum oficiale în ce privește serialele. Uneori canalele de streaming online din China preferă să atragă audiența internațională prin canalele proprii de Youtube. Astfel își popularizează platforma și speră să câștige și abonați pentru conținutul ”VIP”. Membrii ”VIP” beneficiază de cele mai noi seriale, chiar din momentul în care acestea se lansează pe micile ecrane. Trebuie să fiți, însă, familiari cu Limba Engleză întrucât subtitrările sunt în această limbă. Printre aceste canale se numără: China Huace TV Oficial, Tencent Oficial WETV, MangoTV Monsoon, IQIYI, Youku Romantic, Linmon Media, Fresh drama, Kukan, Yoyo translation, etc.

3. Netflix

Netflix

Streamer-ul american Netflix nu mai are nevoie de nici o prezentare. Nu este gratuit, l-am inclus datorită popularității sale și a selecției bogate de seriale coreene și chinezești pe care le conține. Abonamentul lunar este în jur de 15 Euro. Netflix are pe platformă atât conținut producție proprie cât și seriale cumpărate de la producători internaționali. Platforma se regăsește în 190 de țări și are milioane de abonați în întreaga lume.

4. iQIYI

iQIYI

iQIYI este o platformă de streaming din China deținut de Baidu (echivalentul chinez al Google). Streamer-ul chinez este unul dintre cei mai mari în China, cu 500 milioane de abonați activi pe lună. iQIYI găzduiește pe platformă atât filme și seriale producție proprie cât și sub alte licențe.

5. Tencent Video – WeTv

Tencent video

Ați auzit poate de Tencent, celebrul producător de seriale chinezești de succes. Tencent este unul dintre cele mai mari conglomerate media din lume. Ei bine, platforma pe care serialele produse de Tencent rulează se numește WeTv. Serialele mai vechi sunt gratuite pe platformă. Serialele sunt subtitrate în Limba Engleză. În materie de streaming, Tencent Video este al patrulea ca mărime din lume după Netflix, Amazon Prime Video și Disney plus.

6. Youku

Youku

Youku este la rândul său una dintre cele mai mari platforme de streaming din China. Majoritatea serialelor sunt subtitrate în limba Engleză. Youku are si seriale care sunt gratuite.

Platforme de streamining din România

Există oameni pasionați de serialele asiatice și la noi în țară. Blogerii de mai jos au experiență de traducere din Engleză în Română și pun la dispoziția publicului român o gamă largă de seriale asiatice, subtitrate în Limba Română.

7. Blogul lui Gian

8. Anykutza

9. Byunika

10. Blogul lui Atanase

Indiferent ce platformă de streaming veți alege – internațională sau românească – serialele asiatice vă vor oferi modalitatea perfectă de a vă încheia ziua într-un mod plăcut și relaxant.Wallpaper Mockup
Distribuie: