top 10 seriale chinezesti de fantezie 2023
The Blood of youth

Data apariției: Decembrie 2022 – Ianuarie 2023

Distribuție: Liu Xue Yi, Li Hong Yi, Ao Rui Peng, Lin Bo Yang, Flora Dai, Li Xin Ze, Dong Xuan

Regie: Yin Tao

Rating personal: 9,7/10

Tânărul Lei Wu Jie pleacă în căutarea aventurii, dorind să își facă un nume în lumea artelor marțiale. În drumul său către orașul Xue Yue, el ajunge la vila Fallen Snow, într-un colț uitat de lume. Gazda sa, Xiao Se este aparent retras și izolat de lumea pugilistă dar, în mod straniu, la curent cu secretele și identitățile tuturor persoanelor importante din diferitele clanuri. Xiao Se, în ciuda aparenței de om avut, este umilul și săracul posesor al Vilei Fllen Snow. Vila este devastată atunci când Lei Wu Jie are o altercație cu niște răufăcători. Xiao Se nu este încântat de această turnură a evenimentelor. Dar singura modalitate a lui Wu Jie de a-l îndupleca pe Xiao Se să-l păsuiască de la plata stricăciunilor, este de a-l lua cu el.

În drumul lor spre Xue Yue cei doi întâlnesc dușmani și își fac mulți prieteni: pe misteriosul Wu Xin, pe Sikong Qian Luo o tânără extrem de pasionată în mânuirea suliței, pe Tang Lian, cel neîntrecut în mânuirea capcanelor otrăvite și pe Ye Ruo Yi, măcinată de boală.
Pe măsură ce călătoresc, prietenii se găsesc în fața a nenumărate aventuri. Secrete încep să fie dezvăluite și, ca într-un joc de GO, strategi din umbră țes o plasă fină de intrigi. Încep să iasă la iveală întâmplări petrecute cu un deceniu în urmă, care își găsesc rezolvarea în prezent. Prietenii sunt prinși în lupta pentru tron. Dar este liderul pregătit să-și asume rolul la care este chemat? Și cum se vor descurca prietenii în fața provocărilor?

warm on a cold night

Data apariției: Februarie 2023

Distribuție: Li Yi Tong, Bi Wen Jun, He Rui Xian, Ma Yue

Regie: Deng Wei En, Huang Bin

Rating personal: 9,3/ 10

Su Jiu Er este o tânără investigatoare talentată, cu o minte ascuțită. Ea provine din Regatul Qian, ceea ce înseamnă că are iepurele ca animal spiritual – și că îi este în mod constant frig. Ea este atrasă de căldură, oriunde s-ar afla aceasta. În timpul investigațiilor, ea este nevoită să lucreze sub acoperire, deghizată în bărbat. Astfel ea îl întâlnește pe Han Zheng, un membru al familiei regale din Regatului Qi.
Dar animalul spiritual al lui Han Zheng este lupul, care îi conferă agilitate și forță ieșite din comun. Din acest motiv și pielea îi este incredibil de caldă la pipăit. Acest atribut al lui o face pe Su Jiu Er să vrea să se lipească de el. Dar Han Zheng este total lipsit de abilități interpersonale și este dur și aspru cu toți cei pe care îi întâlnește. Opusurile se atrag, totuși, – și acest duo neobișnuit formează o legătură din ce în ce mai strânsă, în timp ce investighează un caz ciudat de crimă care implică ambele regatele. Legătura lor cald-rece îi va duce la iubire?

The Starry love

Data apariției: Februarie 2023

Distribuție: Chen Xing Xu, Landy Li, Luke Chen, He Xuan Lin

Regie: Chu Yui Bun

Rating personal: 9,5/ 10

Când regina tribului uman a dat naștere la două gemene, nimeni nu își imagina că cele două fete vor avea personalități diametral opuse. Sora cea mai mare, blănda, buna și blajina Qing Kui, este logodită cu un prinț din regatul celest. Sora mai mică, Ye Tan, este vicleană și inteligentă dar e trecută cu vederea de proprul ei popor. Ye Tan este logodită cu prințul din regatul demonilor. Din cazua unei confuzii cele două surori se căsătoresc fieare cu soțul celeilalte. În acest mix se naște atât dragostea cât și o conspirație care va zgudui din temelii cele patru triburi.

Till the end of the Moon

Data apariției: Aprilie 2023

Distribuție: Luo Yun Xi, Bai Lu, Chen Du Ling, Deng Wei

Regie: Kuk Kok Leung, Wang Hai Qi

Rating personal: 9/ 10

Într-o epocă în care demonii aveau dominație asupra cultivatorilor și muritorilor, bătrânii cultivatori credeau că, dacă cineva ar călători înapoi în timp ar descoperi originea stăpânului demonilor și ar preveni venirea lui.
Li Su Su acceptă misiunea și își asumă identitatea muritoarei Ye Xi Wu, cea de-a doua fiică a generalului Ye. Ea este căsătorită cu Tantai Jin, viitorul lord al demonilor, și este hotărâtă să-l distrugă, conștientă că în viitor va ajunge să-i masacreze pe mulți. Dar, ca martor al vieții trecute a lui Tantai Jin și al ascensiunii lui la putere, Li Su Su începe să îl înțeleagă mai bine. Între ei se naște o poveste neașteptată de dragoste, care face ca misiunea ei inițială să fie foarte dificilă.

Back from the brink

Data apariției: May 2023

Distribuție: Zhou Ye, Hou Ming Hao, Yang Rong, Riley Wang, Chen Xin Yu, Zuo Ye

Regie: Sam Ho, Zeng Xiao Yu

Rating personal: 9,3/10

După ce a fost trădat de către iubita sa, dragonul antic Tian Yao sfârșește grav rănit și cu inima înfrântă. Femeia pe care o iubea l-a trădat dezmembrându-l, dezbrăcându-l de solzii de dragon și sigilând părțile trupului său în cinci locații. Sufletul său, însă, reușește să se salveze. Renăscut, o întâlnește pe Yan Hui, care jură să îl protejeze. Tian Yao încearcă să-și recupereze părțile trupului care îi lipsesc.

Atunci când descoperă un sigiliu într-un lac, Tian Yao nu stă pe gânduri. Yan Hui deține un solzul de protecție a inimii lui care putea distruge sigiliul. Tian Yao se folosește de Yan Hui pentru a-și recupera părțile corpului. Relația lor devine, cu timpul, mai profundă. Tian Yao admiră îmcercările repetate ale lui Yan Hui de a-l salva și Yan Hui apreciază legătura care se formează între ei. Dar misterele se întețesc pe măsură ce Yan Hui află cine este cu adevărat.

An ancient love song

Data apariției: Iunie 2023

Distribuție: Zhang Ya Qin, Guo Jia Nan, Zhu Lin Yu, Quan Yi Lun

Regie:  Zhi Zhu

Rating personal: 9,5/10

Profesorul Shen Bu Yan este un reputat cercetător și autor publicat, în ciuda vârstei sale tinere. El este familiarizat cu întâmplările trecutului. Dar, în mod misterios este transportat în îndepărtata ecopcă Acacia. Acolo descoperă repede că nu tot ce a pătruns în cărțile de istorie este ceea ce s-a petrecut în realitate, mai ales în ceea ce o privește pe împărăteasa Lu Yuan. În acea epocă din trecut, Bu Yuan nu are altă scăpare decât să aibă încredere în Lu Yuan, în ciuda preconcepțiilor pe care le are despre ea. El este decis să descopere secretele trecutului iar asta ar putea schimba definitiv istoria. Dar schimbarea trecutului aduce consecințe dezastruoase. Ce vor face când își vor da seama că schimbând trecutul își schimbă și timpul lor personal?

Lost you forever (S1)

Data apariției: Iulie 2023

Distribuție: Yang Zi, Wan Yi, Deng Wei, Tan Jian Ci, Dai Lu Wa 

Regie: Zhen Qin

Rating personal: 9,3/10

Tărâmul Dahuang era odinioară format din trei regate, Sheng Nong, Xuan Yuan și Gao Xing, Xiao Yao a crescut la curtea imperială, ca o prințesă care avea tot ce își dorea. Vărul ei, prințul Xuan Yuan Qiang Xuan era și cel mai bun prieten al ei în copilărie. La acea vreme, cei doi visau să se căsătorească unul cu celălalt și să-și petreacă întreaga viață împreună. Dar soarta avea alte planuri pentru Xiao Yao.

Când Xiao Yao este trimisă în Muntele de Jad, cei doi trebuie să se despartă. Trei sute de ani mai târziu, după ce a întâmpinat muliple neajunsuri ea își schimbă înfățișarea și se deghizează în bărbat, pe nume Wen Xiao Liu. În orașul Qingshiui încearcă să își câștige existența, înființând o clinică și vânzând remedii dubioase. Dar Qiang Xuan nu a renunțat la visele sale din copilărie de a se căsători cu Xiao Yao și încearcă să o găsească.
Lucrurile se complică pentru Xiao Yao când întâlnește mai mulți tineri printre care un producător de vin și un demon cu formă umană. Aceste întâlniri vor schimba soarta tuturor din Dahuang.

The longest promise

Data apariției: Iulie 2023

Distribuție: Xiao Zhan, Ren Min, Alen Fang, Wang Churan, Han Dong

Regie: Jeffrey Chiang

Rating personal: 9,3/10

Povestea are loc pe Continentul Kongsang, între Prințesa Zhu Yan din Tribul Roșu și prințul Shi Ying. Shi Ying este exilat în muntele magic Jiu Yi în urma unei înscenări puse la cale de către o concubină imperială. Cinci ani mai târziu, Zhu Yan ajunge și ea în muntele magic Jiu Yi, în incercarea de al-l readuce la viață pe Shi Ying, care o salvase cu ani în urmă. În munte între cei doi se creează o legătură maestru-discipol care, cu timpul, se transformă în mai mult decât atât. Dar va putea, oare dragostea lor să reziste încercărilor când cei doi aleg să susțină tabere politice diferite? Și unde mai pui că există și o profeție care spune că Zhu Yan este pierzarea lui Shi Ying…?

Love you seven times

Data apariției: August 2023

Distribuție: Yang Chao Yue, Ryan, Yang Hao Yu, Dong Xuan, Lin Bo Rui, Xing Ze

Regie: Li Nan

Rating personal: 9/10

Xiangyun fusese inițial un nor dar fusese transformată într-o zână și acum conducea într-o lume celestă, un Pavilion al căsătoriilor. Pavilionul respectiv se ocupa cu îndeplinirea dorințelor de căsătorie din lumea zeilor și cea a muritorilor. Când Pavilionului Căsătoriilor este amenințat cu distrugerea, Xiangyun se oferă să rezolve criza și să evite această calamitate. Pentru asta trebuia să îi găsească o consoartă nemuritorului Zeu al Războiului în vârstă de 30.000 de ani, Chu Kong.

Inventiva Xiangyun scoate la licitație un scroll cu imaginea lui Chu Kong pentru a găsi posibile candiate pentru rolul de soție a acestuia. Zeul Războiului, este deranjat, însă, de această inițiativă a lui Xiangyun și cei doi ajung la ceartă. În timpul altercației, o cutiuță care conținea un artefact misterios – Firul roșu al sorții – se sparge. Firul roșu se înfășoară în jurul încheieturilor lui Chu Kong și ale lui Xiangyun, legându-i împreună. Astfel începe ciclul de șapte vieți de încercări prin care cei doi trebuie să trecă. Însă soarta dintre ei începuse cu mult timp înainte, într-o amintire de care nici unul dintre ei nu era conștient. Lucrurile se complică atunci când demonii amenință să distrugă întreaga lume.

The last immortal

Data apariției: Decembrie 2023

Distribuție: Zhao Lusi, Wang Anyu, Ying Er, Li Yun Rui, Cui Hang, Huang Ri Ying,

Regie: Chan Ka Lam, Li Cai

Rating personal: 9,5/10

Feng Yin este un spirit care are o soartă nefericită. Singura cale de a descoperi cine este cu adevărat, este de a colecta frânturi din esanța sa spirituală originală. Din fericire nu este singură în această misiune. În căutarea aceleiași esențe este și Gu Jin, fiul unui zeu. Gu Jin are propriile sale probleme și relația sa cu Feng Yin este una complicată. Cei doi fuseseră odinioară stăpân și servitor dar această conjunctură luase sfârșit. De atunci, însă, Gu Jin se pare că avea sentimente mai profunde pentru Feng Yin, care la rândul său, îl admiră și are încredere în el. Va putea, oare, dragostea, să-i ajute să rămână împreună și să descopere misterul adevăratei identități a lui Feng Yin?Wallpaper Mockup
Distribuie: