Yong An Dream - poster 2

Vino în lumea misterioasă din jurul visului din Yong’an. Pe scurt: viața inspectorului Lu Shi Yan (Jeremy Tsui) este dată peste cap în momentul în care începe să aibă niște vise ciudate în care viața îi este pusă în pericol. În centrul acestor vise pare a se afla Shen Zheng (Ouyang Nana), fiica mai mică a unui oficial de rang minor. Amintiri dintr-o viață anterioară par a se conecta cu prezentul prin durerea pe care lacrimile lui Shen Zhen i-o provoacă inspectorului nostru. Citește mai departe articolul pentru a vedea de ce acest serial trebuie să fie le lista ta.

Rating personal: 9,3/10

Genul: comedie romantică, istoric

Anul aparitiei: 2024

Subtitrări (Viki.com) : deocamdată subtitrare în Limba Engleză

Credit imagine: creditul imaginii aparține studiourilor de producție respective

O poveste în regia lui: Huang Bin, Deng Wei En, Chen Qiang

Urmărește un fragment:

Distribuție:

Actriță/ActorÎn rolul
Ouyang NanaShen Zheng
Jeremy TsuiLu Shi Yan
Sun JianZhou Su An
Xia NanShen Ran
Yang ZhenYang Zong
Liu Hai KuanLi Di

Îl poți urmări pe Viki, link:

Yong An Dream” sau Visul din Yong An, îi are ca protagoniști pe Jeremy Tsui în rolul personajului principal masculin, un actor foarte cunoscut și apreciat în lumea serialelor chinezești și pe Ouyang Nana, o actriță tânără, aflată la început de drum.

”Yong An Dream” își începe acțiunea în momentul în care Cananlul de Vest se prăbușește, aruncând capitala Yong’an, în haos. Shen Wen Qi, ministrul Lucrărilor responsabil pentru construcție, a fost acuzat de neglijență și peste noapte aruncat în închisoare. Cele două fiice ale lui Shen Wen Qi, Shen Ran și Shen Zhen, s-au trezit lipsite de sprijinul tatălui lor.

În special Shen Zhen, eroina noastră principală, fiica cea mică, care fusese întotdeauna protejată de ceilalți membri ai familiei, se trezește în mijlocul unei conspirații. Între timp, Lu Shi Yan, inspectorul imperial responsabil cu investigarea cazului, era bântuit de vise în care o femeie misterioasă îi punea viața în pericol. Pe parcursul anchetei, el descoperă că că femeia misterioasă din visele lui era Shen Zhen, fiica oficialului vinovat. Amintiri dintr-o viață anterioară par a se conecta cu prezentul prin durerea pe care lacrimile lui Shen Zhen i-o provoacă inspectorului nostru.

Când Shen Zhen se oferă să descâlcească miserul prăbușirii Canalului de Vest pentru a-și salva tatăl, Lu Shi Yan este sceptic. Dar, pe măsură ce investighează, ei trec prin multe încercări și între ei se naște o afecțiune profundă.

Yong An Dream” poartă telespectatorii într-o călătorie captivantă prin subtilitățile iubirii, trădării și destinului. Sub îndrumarea captivană a inspectorului Lu Shi Yan, serialul se adâncește în lumea enigmatică a viselor și impactul acestora asupra realității. Există și o conspirație care urmează firul narativ și descoperirea arhitectului din umbră constituie un element persistent pe parcursul întregului serial.

Jeremy Tsui oferă o performanță impunătoare în rolul inspectorului Lu Shi Yan, întruchipând fără efort complexitățile personajului său. El reușește să dea viață pe stică unui personaj arogant, dar vulnerabil, care știe să fie și romantic dar care își protejează persoanele dragi chiar cu prețul sacrificiului de sine.

De asemenea personajul Shen Zheng, interpretat de Ouyang Nana, are parte de o ransformare, de la aristocrata crescută în odăile interoare ale casei ferită de ochii lumii, la o tânără care nu se sfiește să își apere dorințele în fața adulților din familie. Acest lucru este neobișnuit întrucât, conform tradiției confucianiste, fetele trebuiau să se supună, în privința mariajului, dorinței părinților. Era mai ales de neconceput ca o fată să răspundă unei persoane mai în vârstă.

”Yong An Dream” surprinde prin spațiul suficient și convingător în care portretizează relațiile din familia Shen. Surorile se iau în brațe când se văd, gest firesc dar care nu este des întâlnit în alte drame. Până și asprimea cu care se adresează Shen Ran surorii ei câteodată este izvorâtă din dragoste. Sau de pildă Shen Ran plânge în brațele tatălui ei. Sau altă dată tatăl o consolează pe Shen Zheng. Departe de imaginea tatălui sever și imposibil de abordat din alte drame, care caută să impună ordinea confucianistă a lucrurilor.

Cuplurile secundare adaugă profunzime poveștii, fiecare confruntându-se cu propriile dorințe și dileme. Atracția interzisă a lui Shen Ran și Zhou Su An, împreună cu dragostea neîmpărtășită a lui Su Heng, oferă o narațiune convingătoare care îi lasă pe spectatori să își dorească mai mult.

În mijlocul întorsăturilor vieții, personajele fictive oferă adesea înțelepciune care rezonează cu propriile noastre experiențe. Într-un moment emoționant, Lu Shi Yan oferă o întrebare profundă care ne determină să reflectăm la abordarea noastră față de talent și comparație. ”Dacă ne comparăm talentele noastre cu ale celorlalți cum am putea supraviețui?”, spune la un moment dat Lu Shi Yan.
Această afirmație a lui Lu Shi Yan ne provoacă să reflectăm asupra modului în care ne raportăm la propriile noastre talente în comparație cu ale altora. Într-o lume plină de competiție și presiune, este ușor să cădem în capcana comparației și să ne subevaluăm propriile realizări. Totuși, adevărata noastră valoare nu derivă din cât de bine ne descurcăm în comparație cu ceilalți, ci din modul în care ne folosim talentele pentru a ne dezvolta și a contribui la lumea din jurul nostru. Este important să ne concentrăm pe propria noastră creștere și să ne recunoaștem unicitatea, în loc să căutăm validarea sau să ne simțim descurajați de succesul altora. Astfel, putem găsi încredere și satisfacție în propriile noastre realizări, indiferent de cât de diferite sau de “inferioare” le percepem în comparație cu ale altora.

Un alt mesaj care răzbate este să evităm preconcepțiile și să încercăm să privim totul imparțial. ”Limpezește-ți mintea, deschide-ți ochii și privește încă odată lumea din jurul tău”, spune la un moment dat unul dintre personajele secundare. Câteodată suntem atât de blocați în propriul punct de vedere încât ne vine greu să acceptăm posibilitatea ca noi să fi făcut vreo greșeală sau că celălalt poate avea dreptate.

Jocul actoricesc a fost în general solid. Povestea a evitat clișeele și a inclus elemente de umor, reușind să țină privitorul captivat. Scenele de luptă au fost bine coreografiate și executate, iar finalul satisfăcător. Editatul anumitor scene ar fi putut fi îmbunătățit.

În ciuda defectelor sale, „Yongan Dream” oferă o experiență de vizionare captivantă, plină de intrigi și emoție. Serialul oferă o poveste captivantă care va rămâne în mintea spectatorilor mult timp după final.

În luna martie a anului 2024, Jeremy a surprins pe toată lumea anunțând că se retrage din lumea actoriei, preferând să-și ducă la bun sfârșit proiectele începute, fără a mai accepta roluri noi. Internauții au speculat că motivele acestei decizii ar fi legate de agenția cu care actorul avea contract și mai precis de rolurile care aceasta le alegea.yongan dream
Distribuie: