Queen Lau poster

Urmărește-o pe Queen Lau în această comedie plină de farmec! În acest serial vei întâlni cadre pline de umor, satiră și aventură. Vei afla cum devine o durdulie sigură pe ea împărăteasă și cum câștigă inimile tuturor.

Rating personal: 9,5/10

Genul: Comedie romantică, istoric

Anul aparitiei: 2022

Subtitrări (Viki.com) : subtitrare în Engleză și Română*

Credit imagine: creditul imaginii aparține studiourilor de producție respective

O poveste în regia lui: Xu Hui Kang

Urmărește un fragment:

Distribuție:

Actriță/ActorÎn rolul
Jackie LiLiu Jin Feng (împărăteasa Lau)
Li Hong YiDuan Yun Zhang (împăratul)
Chen Xin YuLiu Bai Yu
Guo ChengDuan Yun Chong
Bai ShuYu Chang Ya
Wang DongLiu Xie (primul ministru)
Wang Wan JuanYong Fu

Viki Link către film:

”Legendary life of Queen Lau” o are în centrul atenței pe plinuța Liu Jin Feng (Jackie Li). Ea și-a trăit toată copilăria într-un sat cu puțini locuitori și multe superstiții, împreună cu mama sa. Jin Feng are o fire puternică, e stapână pe ea și conștientă de propria sa valoare, însă este total lipsită de diplomație, genul de om ”ce-i în gușă și-n căpușă”. Antiteza perfectă a ceea ce s-ar putea numi o împărăteasă.

Legendary life of Queen Lau

Dar, cum în acest serial nimic nu e ceea ce pare a fi, se dovedește că Jin Feng nu fusese abandonată de către tatăl ei ci că totul fusese plănuit cu grijă din timp. Și asta pentru că tatăl lui Jin Feng nu era altul decât Primul Ministru, Liu Xie, zis și Scorpionul Liu. Așa că, printr-o măiastră potrivire de situație, Liu Jin Feng ajunge regină deși nu are nici cea mai mică idee cum ar trebui să se comporte într-o companie atât de selectă precum cea de la palat.

Dar apariția sa neconvențională stârnește împotriviri și nici proaspătul împărat, Duoan Yun Zhang (Li Hong Yi), nu pare a avea prea multă încredere în proaspăta sa soție, testând-o cu fiecare ocazie. Dar Queen Lau – Liu Jin Feng este hotărîtă să câștige inima soțului său, așa că își dă toată silința pentru a face căsnicia să funcționeze. Cum-necum, Yun Zhang se trezește visând cu ochii deschiși la Jin Feng și iscodește tot felul de metode pentru a o face să-i înțeleagă sentimentele.

Legendary life of Queen Lau

Personajele secundare nu sunt mai puțin interesante. De pildă Yun Chong, fratele și omul de încredere a lui Yun Zhang este un inventator înnăscut.

Toate scenele trebuiesc văzute prin prisma comediei. Nu vei întâlni deloc dramă, este o comedie și o satiră de la început până la sfârșit.

Un serial destul de controversat în China datorită caracterului său fățiș de satiră care nu a fost foarte bine înțeles. Deși ambientat într-un spațiu atemporal, i s-a reporoșat serialului că nu respectă întocmai costumele chinezești și că recuzita implemetează anumite elemente din costumele japoneze și o scenă conține chiar și sushi (!). O altă nemulțumire a fost legată de numele ”de scenă” a actriței care o interpretează pe Queen Lau, Jackie Li, mai precis influența prea ”străină” a acestuia. Se pare că există un val de împotrivire în China vis-a-vis de numele de scenă ne-chinezești.

Un alt scandal l-a avut în centru atenției pe Wang Dong (Scorpion Liu), după ce soția acestuia a facut public un videoclip în care apăreau scene brutale de violență domestică. Actorul și-a cerut scuze în public dar la rândul său a adus acuzații nevestei. Tribunalul va hotărî cine a avut dreptate.


Recomandari


Distribuie: