Sword Snow Stride

O calătorie fantastică spre maturitate, de la adolescență către vârsta bărbatului desăvârșit a lui Xu Feng Nian, moștenitorul regatului Beiliang (Regatul Liang de Nord).

Genul: Acțiune, arte marțiale (Wuxia)

Rating personal: 9,5/10

Anul apariției: 2021

Subtitrări (Viki.com) : subtitrare în Engleză și Română*

Un film în regia lui Song Xiao Fei

Credit imagine: creditul imaginii aparține studiourilor de producție respective

Bazat pe romanul omonim a lui Feng Huo Xi Zhu Hou

Acest serial se prezintă ca o călătorie de transformare şi atingere a maturităţii a lui Xu Feng Nian și este încântător prin profunzimea relaţiilor inter-umane pe care le evocă.

Nu lipsesc momentele pline de haz sau dramatism, relaţiile pline de duioșie dintre fraţi sau relaţiile pline de devotament şi afecţiune dintre prieteni, toate punctate cu măiestrie pe parcursul acțiunii.

Urmărește un fragment:

Distribuţie:

Actriță/ ActorÎn rolul
Zhang Ruo YunXu Feng Nian
Hu JunXu Xiao
Teresa Li Geng XiJiang Ni,
Zhang Tian AiNangong Pu Ye
Vengo Gao Wei GuangChen Zhi Bao
Liu Tian ZuoZhu Lu Shan
Liu Duan DuanZhao Kai
Rong Zi ShanXu Long Xiang
Qiu Xin ZhiLi Chun Gang
Tian Xiao JieGrandpa Wei
Zhang Yi ShangShu Xiu
Ding Xiao YingQing Niao
Gao Tai YuNing E’mei
Zhang Tian YangLin Tan Hua
Tao HaiHudi Lao Kui
Yang Hao YuOld Huang (Jian Jiu Huang)

Viki link către film

Totul începe în momentul în care, prinţul Regatului Beiliang, Xu Feng Nian, o fire jovială și de o inteligență sclipitoare, revine acasă după o pribegie auto-asumată de trei ani. Jigărit şi amărât, Feng Nian, în compania tovarăşului său Lao Huang, povesteste despre felul în care Xu Xiao, tatăl lui, a unit regatul prin razboaie succesive cu fiecare regiune în parte, asigurând astfel pacea.

Sword Snow Stride
Xu Feng Nian
Sword Snow Stride
Lao Huang

Tatăl său, legendarul Xu Xiao, speră să-l declare imeditat pe Feng Nian moștenitor al tronului. Dar baiatul nu numai că nu dorește să conducă regatul Beiliang, dar nu vrea nici să învețe artele marțiale. Ca într-un joc de GO, toate personajele urzesc strategii și scheme cărora eroul nostru este nevoit să le facă față.

Sword Snow Stride
Xu Xiao: ”Ca tată, sunt pentru tine ca o uriașă umbrelă care te apără de ploaie și ninsoare. Dacă tu nu poți lua o decizie, o voi lua eu pentru tine”.

În scene pline de umor sau dramatism ni se perindă prin fața ochilor dragostea lui Xu Xiao, sacrificiile pe care acesta le face pentru copiii săi şi un fapt mai puţin întâlnit în filme, felul în care el îşi manifestă deschis şi aproape ostentativ această imensă dragoste pentru familie.

Sword Snow Stride
Bucuros că i-a venit baiatul acasă, după trei ani de pribegie

Un Xu Xiao, ale cărui fapte contrastează aproape cu imaginea generalului de geniu, temut de duşmanii săi, conducătorul celor 350,000 de călăreţi ai Regatului Beiliang. De altfel, aflăm despre el că, pe lângă cei patru copii ai săi: doi băieți și două fete, mai are și alți fii vitregi care fac parte din armată ca generali. Unul dintre aceștia este și Chen Zhi Bao (Vengo Gao Wei Guang).

Sword Snow Stride
Xu Xiao cu băiatul mijlociu, Xu Longxiang, cel dotat cu un talent neobișnuit în luptă, respectat de armată și preferat de către o mare parte a acesteia ca și viitor conducător
Sword Snow Stride - Vengo Gao
Vengo Gao în rolul lui Chen Zhi Bao

După întoarcerea sa, Xu Feng Nian se arată convins că poate trăi și fără ajutorul artelor marțiale, în ciuda sfaturilor atât ale tatălui său cât și ale bătrânului Huang, tovarășul său de aventuri.

Asumarea destinului personal

Feng Nian încearcă din răsputeri să amâne momentul în care va trebui să-și asume destinul de întâi născut și moștenitor al tronului. Deși până la urmă va accepta acest rol, o va face în condițiile sale și se va strădui să nu aplice nici un compromis. Motto-ul său este ”De ce să renunț la ceva când pot avea totul?”. Viața îl va obliga, totuși, să învețe artele marțiale – de ce ți-e frica nu scapi, nu-i asa? – pentru a-și putea proteja apropiații și a evita vărsările inutile de sânge.

Sword Snow Stride
Jiang Ni prințesa regatului Western Chu, personajul principal feminin

Ficare episod îl poartă pe eroul nostru mai aproape de auto-cunoaștere, lăsând impresia că trece peste nouă mări și nouă țări. Întâlnirea cu fosta gardă de corp a mamei sale îl pornește în adevărata sa misiune: aceea de a face lumină asupra circumstanțelor și cauzei morții acesteia.

Sword Snow Stride

Un caracter cald, Feng Nian își apropie oamenii în toate situațiile. Cu inteligență dar simplitate el dovedește cu adevărat stofă de conducător. Căutând în primul rând dreptatea, scopul său este de a nu face rău nimănui. El vede viața și oamenii cu bunătate și compasiune dar dovedind în același timp fermitate în luarea deciziilor.

Sword Snow Stride

Pe parcursul serialului se întrevede o strategie țesută cu măestrie. Fiecare personaj își urmărește scopul, manipulând oamenii și evenimentele și contracarând mișcările oponenților.

Nu lipsesc elementele magice: cărți vrăjite care te prind în mreje fantastice sau tigri mitici. Mai întâlnim oameni care pot supraviețui în apă ani întregi numai prin forța lor lăuntrică. Ei zboară sau provoacă dezastre nemaipomenite doar cu o mișcare de deget.

Un serial plin de suspans, însoțit la tot pasul de umor, de o fină poveste de dragoste și de expresia dăruirii prietenilor și a familiei.

Feng Nian învață că inteligența nu e totul, că pentru a salva pe cei dragi rămași în viață și a-și răzbuna mama nu este de ajuns să se supună planurilor altora ci trebuie să-și asume rolul în care destinul l-a aruncat și mai mult decât atât, să iasă victorios din această înfruntare.

Sword Snow Stride

Un serial în care arta imaginii, decorurile, costumele și machiajul încântă privirea și adâncesc spectatorul în poveste.

*Dacă vă decideți să urmăriți serialul pe Viki.com, veți putea accesa traducerea în limba Română după ce deschideți episodul și apăsați fereastra de subtitrări aflată în colțul din dreapta-sus a ecranului.


Recomandări


Împodobește-ți Desktop-ul cu Wallpaper-ul nostru Gratuit!
Eleganță Asiatică într-un Wallpaper Exclusiv

Wallpaper Mockup

Împodobește-ți Desktop-ul cu Wallpaper-ul nostru Gratuit!
Eleganță Asiatică într-un Wallpaper Exclusiv
Vino în comunitatea noastră, înscrie-te la Newsletter și ai acces instantaneu la această bijuterie digitală! Descarcă acum GRATUIT Wallpaper-ul cu Actrițe Celebre din Serialele Chinezești și transformă-ți desktopul într-o operă de artă! ✨🖥️

Distribuie: