Sky Castle - main poster

În lumea celor bogați cariera e pe primul loc. De aceea cele patru familii rezidente în complexul de lux Sky Castle fac orice pentru a-și vedea copiii înscriși la universități de renume. Ce se întâmplă însă atunci când totul pare a se îndrepta spre o cu totul altă direcție? Va învinge ambiția și orgoliul parinților sau bunăstarea și fericirea copiilor? Urmăriți acest serial plin de suspans pentru a afla răspunsul.

Rating personal: 9,6/10

Genul: Dramă, Suspans

Anul aparitiei: 2018

Subtitrări (Viki.com) : subtitrare în Engleză și Română*

Credit imagine: creditul imaginii aparține studiourilor de producție respective

O poveste în regia lui: Jo Hyeon-mi

Urmărește un fragment:

Distribuție:

Actriță/ActorÎn rolul
Yum Jung-ahHan Seo-jin 
Lee Tae-ranLee Soo-im
Yoon Se-ahNo Seung-hye
Oh Na-raJin Jin-hee
Kim Seo-hyungKim Joo-youn
Jung Joon-hoKang Joon-sang
Kim Hye-yoonKang Ye-seo
Kim Bo-raKim Hye-na

Viki Link către film:

Netflix Link către film:

Pe tărâmul serialelor coreene, puține seriale se pot lăuda cu succesul răsunător de care s-a bucuray Sky Castle la data lansării sale în 2018. Serialul urmărește destinul a cinci familii care locuiesc în perioade diferite în complexul rezidențial de lux Sky Castle. Serialul se dorește a fi o satiră la adresa materialismului care domnește în elita intelectuală formată din medici, profesori universitari, etc. și a lipsei de scrupule de care aceștia dau dovadă în căutarea neobosită a succesului academic.

Sky Castle
Forța motrice a fiecarei familii este femeia și aceste femei și mame se află în centrul acestei povești de viață. În calitate de neveste, ele nu precupețesc nici un efort pentru a asigura succesul soților și copiilor lor.

Lumea Personajelor: ambiție, sacrificiu, disperare

Familiile bogate care locuiesc în Sky Castle sunt dedicate asigurării unui viitor academic de succes pentru copiii lor. În această căutare, fac sacrificii monumentale, estompând linia dintre grijă sinceră și ambiție. Asistăm la disperarea părinților care sunt dispuși să meargă până în pânzele albe pentru a-și menține statutul social. Excelența academică este moneda de schimb în Sky Castle și elevii îi cad de cele mai multe ori pradă. Competiția nemiloasă face personajele să se confrunte cu stres, probleme de sănătate mentală și eroziunea identății personale.

Familia Dr. Park

Totul începe odată cu sinuciderea lui Lee Myung-joo, nevasta doctorului Park, mama lui Park Young-jae, un student care rupsese orice legătură cu familia chiar după admiterea la Universitatea din Seoul. După această tragedie în locul lor se mută în Sky Castle Familia doctorului Hwang. Doamna Hwang, Lee Soo-im, pleacă pe urmele poveștii încercând să descopere care fusese factorul declanșator al tragediei Familiei Park.

Familia Dr. Kang

Han Seo-jin este nevasta ambițiosului doctor Kang Joon-sang. Ea are două fete: Kang Ye-seo și Kang Ye-bin. Orbită de dorința de a-și vedea fiica cea mare, Kang Ye-seo, admisă la Facultatea de Medicină a Universității din Seoul, aceasta o angajează ca tutore pentru fiica ei pe Kim Joo-young. Joo-young era o coordonatoare foarte exigentă care se bucura de o rată a succesului de sută la sută în admiterea studentului pe care îl coordona. Ea îl coordinase și pe fiul Dr. Park.

Familia Prof. Univ. Cha

No Seung-hye este nevasta profesorului universitar ultra-perfecționist Cha Min-hyuk. Ea are trei copi: o fată mai mare care locuiește în UK, Cha Se-ri, și doi băieți gemeni, pe care profesorul îi meditează singur după metode draconice, Cha Seo-joon și Cha Ki-joon.

Familia Dr. Woo

Jin Jin-hee este mama lui Woo Soo-han. Doctorul Woo Yang-woo lucreaza în același spital cu Dr. Kang și încearcă să îi intre în grații.

Familia Dr. Hwang

Proaspeți mutați în complexul Sky Castle, Familia Dr. Hwang este diferită de ceilalți. Ei provoacă o adevarată revoluție în reședință prin felul lor autentic și sincer de a fi. Doctorul Hwang fusese crescut la orfelinat dar reușise prin forțe proprii să-și croiască o carieră. Lee Seo-im era o autoare de cărți pentru copii.

Partea întunecată a succesului: presiune și consecințe

“Sky Castle” nu este numai o dramă ci și o critică a societății. Serialul ridică întrebări despre echilibrul între aspirațiile personale și așteptările societății.

Ierarhia socială modelează interacțiunile rezidențiilor Sky Castle și ambițiile lor. Această locație amintește în permanență competiția necruțătoare din sistemul de învățământ al Coreei de Sud și servește ca amintire rezidenților săi că, deși bogăția deschide uși, aduce și presiuni imense și sacrificii.

Concluzie

“Sky Castle” nu este doar un serial de televiziune; este o oglindă care reflectă greutatea așteptărilor sociale, căutarea excelenței și consecințele ambelor. Serialul invită spectatorii să reflecte asupra propriilor valori și alegeri precum și asupra rolurilor pe care le joacă în societate.

Acestă producție a generat conversații esențiale despre educație, normele sociale și căutarea succesului cu orice preț.


RECOMANDĂRI


Împodobește-ți Desktop-ul cu Wallpaper-ul nostru Gratuit!
Eleganță Asiatică într-un Wallpaper Exclusiv

Wallpaper actori coreeni


Vino în comunitatea noastră, înscrie-te la Newsletter și ai acces instantaneu la această bijuterie digitală! Descarcă acum GRATUIT Wallpaper-ul cu Actorii tăi correni preferați și transformă-ți desktopul într-o operă de artă! ✨🖥️

Distribuie: