Blossoms in adversity - main poster

Când toți bărbații din Familia Hua sunt trimiși în exil, femeile sunt lăsate de izbeliște. ”Blossoms in adversity” urmărește destului lui Hua Zhi, nepoata ce mai mare din generația tânără a familiei. Crescută de către bunicul ei colindând lumea, Hua Zhi aplică metode neconformiste pentru a câștiga bani și a restabili averea și onoarea familiei. Destinul ei se intresectează cu cel al misteriosului Gu Yanxi. Citește mai multe despre acest serial captivant în recenzia de mai jos.

Rating personal: 9,6/ 10

Genul: comedie romantică, istoric

Anul aparitiei: 2024

Subtitrări (Viki.com) : subtitrare în Engleză și Română*

Credit imagine: creditul imaginii aparține studiourilor de producție respective

O poveste în regia lui: Chu Yui Bun (”Ashes of love”, ”Eternal love of dream”, ”The long ballad”, ”The blue whisper”, ”The starry love”, ”Story of Kunning Palace” sunt printre cele mai cunoscute seriale sub regia sa).

Urmărește un fragment:

Distribuție:

Actriță/ActorÎn rolul
Zhang Jing YiHua Zhi
Hu Yi TianGu Yanxi
Caesar WuShen Qi (cel mai mare din Familiei Shen)
Lu Yu XiaoShao Yao (sora lui Gu Yanxi)
Bian ChengShen Huan (fratele mai mic a lui Shen Qi)
Myolie WuXia Jin E (cea de-a treia Doamnă Hua)

Îl puteți urmări pe Rakuten Viki cu subtitrare în Limba Română (Link mai jos):

”Blossoms in adversity” este un serial chinezesc de dragoste din 2024 care îi are ca protagoniști pe Zhang Jing Yi în rolul lui Hua Zhi și pe Hu Yi Tian în rolul lui Gu Yanxi. Pe Zhan Jing Yi am apreciat-o pentru rolul principal din Fall in love (2021). ”Blossoms in adversity” se dovedește a fi un serial care îmbină armonios scenele de acțiune cu scenele romantice, umorul cu drama. Tema familiei și dinamicii din interiorul acesteia aduce foarte mult cu Story of Ming Lan și tema eroinei principale care se lansează în afaceri se regăsește și în New Life Begins și Destined”.

Blossoms in adversity - poster 2

Blossoms in adversity” Synopsis

Dar să vedem despre ce este vorba în ”Blossoms in adversity”. Când patriarhul familiei Hua are îndrăzneala să îi spună împăratului adevărul verde în față, atrage mânia acestuia. Drept urmare, toți bărbații mai mari de la zece ani ai familiei sunt deportați în nordul îndepărtat la munca cea mai de jos, într-o carieră de piatră. Toată averea familiei Hua este confiscată de către împărat și femeile familiei au un scurt timp la dispoziție pentru a încropi o trăistuță cu minimul necesar înainte de a fi efectiv date afară din casă. Unele strâng pietre prețioase, altele bijuteriile, altele contractele de servitute ale concubinelor și servitoarelor, chiar și abacul folosit în contabilitate este salvat. Alte lucruri prețioase se ”evaporă” odată cu servitorimea care dă bir cu fugiții.

Blossoms in adversity 3

Cel care duce la îndeplinire porunca împăratului de a pune poprire pe casa familiei Hua și a deposeda bunurile acesteia este Gu Yanxi, comandantul Biroului de Investigații (un fel de poliție secretă aflată în directa subordine a împăratului).

Prin forțe proprii, nepoata cea mai mare a familei Hua, Hua Zhi începe să refacă averea familiei pornind de jos, fără a se rușina de muncă și de ideea de a face negoț. Între Gu Yanxi și Hua Zhi se naște o frumoasă poveste de dragoste care sfidează timpul și convențiile sociale ale vremii.

Componența Familiei Hua

Fiind atât de multe personaje care populează această familie, începutul acestui serial chinezesc de dragoste poate părea intimidant, durează ceva pănă când te obișnuiești cu întreaga pleiadă de personaje și începi să recunoști cine și din ce ramură a familiei provine. Eu îți voi spune pe larg cine ce face, așa că citește mai departe pentru a-ți fi ușor să recunoști personajele și relațiile dintre acestea atunci când vei viziona serialul.

Patriarhul Familiei Hua

Patriarhul familiei Hua, Hua Yizheng (jucat de Eddie Ko) este un bătrânel simpatic, care și-a croit de jos drumul prin forțe proprii la curtea imperială. La începutul acțiunii din ”Blossoms in adversity” el ocupă funcția de cenzor imperial. Datorită sincerității sale și incapacității sale de a face compromisuri, întreaga sa familie este aruncată în derivă. Soția sa, bunica lui Hua Zhi, Lin Wan (jucată de Liu Jia), provenea dintr-o familie nobiliară. În tinerețe fusese o fire liberă și nonconfromistă, sfidând regulile sociale și insistând să se căsătorească cu – la vremea respectivă – sărăcuțul Yizheng. Bunicii lui Hua Zhi au două fete: Hua Jing și Hua Xian și patru băieți.

Blossoms in adversity 1

Familia Extinsă

Familiile băieților trăiesc împreună cu patriarhii familiei, într-o reședință imensă în care fiecare are propria sa cameră și servitorii proprii.

Familia lui Hua Pingyu

Hua Pingyu (jucat de Jiang Kai) este cel mai mare dintre băieți. El este tatăl lui Hua Zhi. La rândul său are o funcție la curtea imperială. Ca fire este conservator și ține cu dinții de perceptele confucianiste. El este căsătorit cu Zhu Yingzhen (jucată de Tian Miao) ca și nevastă principală, cu care o are pe Hua Zhi și pe Hua Bolin. Madame Qiu este comcubina lui. Cu aceasta are o fiică, Hua Rong.

Familia lui Hua Pingyuan

Cel de-al doilea fiu al familiei este Hua Pingyuan, căsătorit cu Qi Huilan. Madame Qi are un fiu, pe Hua Boli.

Familia Hua Pingyan

Hua Pingyan este cel de-al treilea fiu al familiei Hua. El este căsătorit cu Xia Jin E (jucată de Myolie Wu), care provenea dintr-o familie de negustori. La începutul acțiunii din ”Blossoms in adversity” ea deține de facto frâiele familiei Hua întrucât se pricepe la cifre și ține contabilitatea complicată a unei familii atât de mari. Ei au împreună o fiică, Hua Ling, care este pasionată de învățătură, o altă fiică mai mică, Hua Duo și un băiat Hua Boyu. Hua Pingyan are o concubină, pe Madame Qin (Qin Ergui). Cu ea are o fată Hua Qin. Mai târziu se dovedește că și Hua Boli este tot fiul lui Madame Qin pe care a ce de-a doua doamnă Hua (Qi Huilan) îl înfiase, neputând avea copii.

Familia Hua Pingyang

Hua Pingyang este cel mai tânăr dintre cei trei unchi ai lui Hua Zhi și singurul care nu deține o poziție oficială la curtea imperială. El este căsătorit cu Wu Yuniang cu care, la momentul începutului acțiunii din ”Blossoms in adversity” nu are nici un copil.

Blossoms in adversity 2

Personaje principale și relația dintre ele

În momentul în care toate femeile și copiii mai mici de zece ani ai Familiei Hua sunt scoși din casă și lăsați pe drumuri, sunt nevoite să se refugieze cu toatele într-o resedință mică, pe malul unui râu. Această reședință fiindu-i conferită bunicii Hua de către Regina-mamă, nu le fusese confiscată întrucăt era cadou imperial. Cea de-a treia Doamnă Hua, Xia Jin E, deținănd frâiele financiare ale familiei ar dori să le căsătorească rapid pe fetele aflate la vârsta căsătoriei. Hua Zhi însă, nu este de acord cu această perspectivă.

Faptul ca avea o minte curioasă și deschisă, un acut simț al dreptății face ca Hua Zhi să adopte soluții diferite de cele văzute de mătușile ei. Dacă majoritatea familiei este de părere că numai prin căsătorie se poate realiza independența financiară, Hua Zhi vede clar că a face asta nu reprezintă o soluție salvatoare pentru toate femeile din familie ci numai în mod egoist pentru persoana care s-ar fi salvat de o sărăcie prin căsătorie la modul singular.

Pentru a putea hrăni atâtea suflete, Hua Zhi ia măsuri drastice și neîntâlnite în practica vremii, pentru a motiva servitoarele care le rămăseseră alături să muncească pentru binele tuturor.

Blossoms in adversity - 6

Curajul și mintea sa deschisă o ajută, astfel, să fructifice la scară largă talentul în bucătărie a servitoarei sale Fucheng și încet, încet, să pună bazele unei afaceri de succes.

În mod repetat i se reproșează lui Hua Zhi că ”s-ar crede mai deșteaptă decât toți”. Dar acțiunile lui Hua Zhi nu provin din faptul că s-ar crede mai deșteaptă sau ar dori să epateze meritele celorlalte mătuși ale sale ci am văzut în demersurile sale dorința sinceră de a-și ajuta familia chiar cu sacrificiul reputației sale. Să nu uităm că, în epocă, femeile de viță nobilă nu își arătau nici măcar fața în public și nici nu ieșeau din casă. Hua Zhi e sinceră cu ea însăși și nu doreste să facă nici un compromis, ci încearcă din răsputeri să găsească solutii în situații aproape fără ieșire. Căci ce poate fi mai înspăimântător decât să te vezi deodată din nobil cu o avere impresionantă la a fi sărac lipit numai cu o trăistuță după tine și cu responsabilitatea de a pune pâine pe masa unei numeroase familii.

Relatia cu Gu Yanxi o învață că nici o familie nu este perfectă și că trebuie să le accepte pe toate cu bune și rele și să încerce să înțeleagă pe fiecare. Am apreciat în mod deosebit comunicarea de excepție și încrederea care există între cei doi. Mi-a plăcut că aleg să comunice în loc să facă presupuneri și să ascundă de celălalt lucruri importante. De asemenea chimia dintre Gu Yanxi și Hua Shi este una foarte palpabilă. Asta face ca acest serial chinezesc de dragoste să fie foarte plăcut.

Gu Yanxi este nepotul împăratului și fiul cel mare al Prințului Ling. El are o soră mai mică, Shao Yao, ținută în izolare de către tatăl ei și concubina acestuia. În urma unui accident din copilărie, în care mama lor și-a pierdut viața, Shao Yao nu mai dorește să comunice cu nimeni și din această cauză toți o consideră înnapoiată mental.

Shao Yao and Shen Huan

Toate personajele sunt bine conturate, ca și în viața reală fiecare are o istorie personală și vine cu bune și rele. Am apreciat faptul că personajele încearcă să se descurce prin forțe proprii, mai ales eroina principală, Hua Zhi.

Acțiunea are logică și, deși există câteva momente Deus ex machina, acestea sunt cumva justificate sau plauzibile în decursul acțiunii. Există o explicație cât de cât logică pentru care personajul principal masculin apare ca prin farmec și salvează eroina, ni se spune de ce era acolo și cum se face că o salvează. Mișcările camerei servesc dinamicii scenelor.

Alte observații

Ar mai fi de adăugat două comentarii. Primul este legat de imagine și anume în timpul cadrelor de interior filmate noaptea, o lumină puternică pătrunde pe geam de parcă afară ar fi ziuă. În fine, un detaliu minor care ar putea fi explicat printr-o lună plină.

Al doilea comentariu se referă la munărul de servitoare care au urmat femeile familiei Hua în momentul părăsirii reședinței lor. Într-un episod aflăm că doar două servitoare au urmat familia și în episodul următor deja erau vreo șase servitoate în toată casa. Dar am pus acest mic detaliu pe seama omiterii anumitor cadre la editare, știut fiind că la editare se pierd masiv cadre de legătură între scene, pentru a scurta dimensiunea serialului și a se încadra în numărul maxim de episoade admis.

Blossoms in adversity - 8

Am considerat, însă, aceste detalii ca fiind minore în comparație cu compoziția generală a serialului. Una peste alta acest serial chinezesc de dragoste oferă câte ceva din toate: o poveste de dragoste ca în ”Love like the galaxy”, puțină intrigă la palat, greutatile demararii unei afaceri, până la descoperirea adevăratelor legaturi de familie ca în ”Story of Ming Lan”.

Un serial care vă va ține în priză și vă va deconecta. ”Blossoms in adversity” nu are momente de plicitseală, este interesant, acțiunea își urmează logica și povestea de dragoste te va relaxa și captiva. Unul dintre cele mai bune seriale ale primului trimestru ale acestui an. Recomandat cu căldură.Wallpaper Mockup
Distribuie: