Be your own light

Ce-ai face dacă, în ziua care ar fi trebuit să fie una de sărbătoare, marcată de zece ani de la nuntă, te-ai trezi brusc singură, copleșită de datorii, fără nicio urmă a soțului tău. În același timp, ar trebui să faci față creșterii copilului, să te confrunți cu întreruperea emisiunii pe care o produceai la televiziune și să îți cauți disperată un alt loc de muncă. Și, ca și cum toate acestea nu ar fi suficient, mama ta se îmbolnăvește. Este o poveste despre forța interioară, despre îndârjirea de a învinge destinul și despre descoperirea sinelui în fața aversităților care amenință să te doboare.

Rating personal: 9,5/10

Genul: modern, comedie romantică

Anul aparitiei: 2023

Credit imagine: creditul imaginii aparține studiourilor de producție respective

O poveste în regia lui: Yu Ding

Număr de episoade: 40

Urmărește un fragment:

Distribuție:

Actriță/ActorÎn rolul
Liu TaoHe Huan
Liu YuningJiang Jun Hao
Quin Hai LuBai Yang
Chai Bi YunZhao Yuan Yuan

Link către film:

Cu subtitrare în Limba Engleză pe canalul oficial de Youtube al Youku

“Be your own light” este o felie de viață fără ocolișuri. Povestea sau mai degrabă poveștile de dragoste nu sunt tema prinicpală ci un bonus care se împletesc în mod organic cu firul narativ.

Această perlă ascunsă, ”Be your own light”, nu s-a bucurat de o intensă mediatizare și serialul a trecut aproape neobservat anul trecut. Totuși, am simțit nevoia să vorbim despre el pentru că are ce oferi privitorilor. Personajele sunt bine scrise, nu există timpi morți și acțiunea nu prezintă sincope logice exasperante.

Dar haideți să vedem, despre ce este vorba în ”Be your own light”.

He Huan se putea cosidera o femeie fericită și norocoasă. Existența sa era cu adevărat privilegiată. Era prezentatoare la un post faimos de televiziune, conducând propria sa emisiune culturală, avea un băiețel sănătos în vârstă de opt ani și un soț drăguț cu un venit peste medie. Locuia într-o vilă invidiată de mulți și conducea o mașină de lux.

Povestea începe în momentul în care existența idilică a lui He Huan este zguduită din temelii atunci când, la aniversarea a zece ani de la căsătorie soțul ei dispare fără urmă, nelăsând nici un indiciu asupra sorții sale. Apoi, pentru ca situația să fie și mai palpitantă, nenumărați creditori se perindă la ușa lui He Huan, pretinzându-i acesteia sume uriașe de bani care fuseseră împrumutate de soțul ei fără ca ea să știe. Ca mamă, He Huan trebui să își adune toate puterile pentru a face față acestei crize.

O ajută să treacă mai ușor peste această încercare, prietenele și colege sale Bay Yang și Zhao Yuanyuan. Departe de a fi perfecte, pe parcursul acțiunii putem observa transformarea lor ca și caractere. Fiecare dintre ele este diferită și acțiunile lor sunt în concordanță cu felul lor de a fi. De pildă, este de înțeles ca un om de marketing cum e Zhao Yuanyuan, să fie genul de om pe care îl dai afară pe ușă și intră pe geam. De asemenea, Bay Yang este perfect în caracter atunci când face totul pentru a obține o știre.

Be your own light -2

He Huan nu ar reuși să facă față greutăților fără ajutorul neașteptat din partea enigmaticului Jiang Jun Hao, interpretat de Liu Yuning. De la creditor îndârjit în recăpătarea datoriilor, Jun Hao devine interesat în mod romantic de He Huan. Chimia dintre Jun Hao și He Huan transcende ecranul, îmbogățind relația lor tumultuoasă cu o emoție și profunzime palpabile. Deși întâlnirea lor inițială este plină de conflicte, călătoria lor către înțelegere și afecțiune reciprocă este o mărturie a rezilienței spiritului uman.

Be your own light - 3

Debutul lui Liu Yuning în rolul principal masculin, din “Be Your Own Light” surprinde telespectatorii prin abordarea plină de umor în fața problemelor reale ale vieții, evitând melodrama.

Ajută foarte mult această dramă depărtarea de la clișeele obișnuite ale genului, propunînd un fir narativ plin de autenticitate și umor. Nu vei întâlni tropi exagerați sau schimbările forțate de narativ atât de des întâlnite în seriale. În schimb, ”Be your own light” oferă o interpretare nuanțată asupra complexității vieții, punctând momente de veselie, dragoste și auto-cunoaștere.

Be your own light - 4

Pe măsură ce spectatorul așteaptă rezolvarea situației lui He Huan, ”Be your own light” devine un model de reziliență și inspirație, amintind privitorilor de forța intrinsecă aflată în fiecare dintre noi. Într-o lume dominată de interese comerciale, această dramă ne aduce aminte de puterea poveștii de a lumina experiența umană și se a aprinde flacăra schimbării.Wallpaper Mockup
Distribuie: